Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
„Gdyby rok schowany był w zegarze, jesień byłaby magiczną godziną.” – Victoria Erickson
Jesienne pieczone warzywa z miodem i ziołami
Moja rodzina uwielbia pieczone warzywa zwłaszcza jesienią. Jest to danie , które nadaje koloru szarym dniom, możemy dowolnie zmieniać składniki i zrobić czyszczenie lodówki lub kupić wszystko na lokalnym targu. Jest to fajny, prosty i szybki sposób na smaczne danie. Warzywa upieczone w piekarniku zmieniają strukturę i smak w porównaniu do warzyw gotowanych. Możemy w ten sposób upiec marchewkę, pietruszkę, seler, paprykę, brukselkę ,ziemniaki, bataty. Tak upieczone warzywa wykorzystuje później jako bazę do warzywnego bulionu lub robię pastę do kanapek. Najczęściej podaję do warzyw z piekarnika – twarożek zrobiony w domu z jogurtu sojowego z czosnkiem, zieloną cebulką i pietruszką.
WYKONANIE:
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze