Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Dzień dobry
Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała moja córka Julka od swojej przyjaciółki. Ja upiekłam go w wersji wegańskiej . Nie zawiera nabiału i jajek, można użyć ciasteczek bezglutenowych. Ciasto wyszło przepyszne i cudownie malinowe.
Z okazji dzisiejszego święta życzę wszystkim Mamom cudownego, szczęśliwego i spełnionego życia.
Ciasteczka rozdrabniam i łącze z roztopionym tłuszczem. Wykładam uciskając masę ciasteczkową w formie. Piekę Ok 10 minut w 180 stopniach. Zostawiam do wystudzenia
Maliny podgrzewam i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się pestek.
Mascarpone, tofu, cukier, budyń i kaszę miksuję na jednolitą masę . Dodaję mus malinowy i dokładnie mieszam. Masę wylewam na podpieczony spod i piekę 1 h w 180 stopniach. Polewa z 3 tabliczek białej czekolady i 150 ml śmietanki wegańskiej
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze