Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Wegański malinowy sernik

Dzień dobry

Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała moja córka Julka od swojej przyjaciółki. Ja upiekłam go w wersji wegańskiej . Nie zawiera nabiału i jajek, można użyć ciasteczek bezglutenowych. Ciasto wyszło przepyszne i  cudownie malinowe.

Z okazji dzisiejszego święta życzę wszystkim Mamom cudownego, szczęśliwego i spełnionego życia.

  • SKŁADNIKI:
  • 200g kruchych ciasteczek
  • 100g masła wegańskiego

Ciasteczka rozdrabniam i łącze z roztopionym tłuszczem. Wykładam uciskając masę ciasteczkową w formie. Piekę Ok 10 minut w 180 stopniach. Zostawiam do wystudzenia

  • MASA SERNIKOWA:
  • 500g wegańskiego mascarpone
  • 500g silken tofu
  • 200g cukru
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 500g malin

Maliny podgrzewam i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się pestek.

Mascarpone, tofu, cukier, budyń i kaszę miksuję na jednolitą masę . Dodaję mus malinowy i dokładnie mieszam. Masę wylewam na podpieczony spod i piekę  1 h w 180 stopniach. Polewa z 3 tabliczek białej czekolady i 150 ml śmietanki wegańskiej

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram