Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Wegańskie risotto ze szparagami i zielonym groszkiem to danie, które od dawna chodziło mi po głowie. Szparagi nie tylko wyśmienicie smakują, ale także posiadają właściwości prozdrowotne. Są źródłem wapnia, potasu, magnezu, selenu oraz kwasu foliowego. Białko szparagów dodatkowo zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne wspomagające wiele procesów zachodzących w ludzkim organizmie. W połączeniu z groszkiem, który jest bogaty w żelazo, w jednym posiłku otrzymujemy prawdziwą bombę witaminowo-minerałową.
Przepis na wegańskie risotto ze szparagami i zielonym groszkiem, choć wydaje się skomplikowany, nie zajmuje dużo czasu. Aby otrzymać w pełni wegańskie, kremowe i bogate w składniki odżywcze danie trzeba jednak uzbroić się w cierpliwość. Tutaj każdy składnik potrzebuje odpowiedniej ilości uwagi, a jej brak może skutkować obrażeniem się na amen w formie przypalenia, niedogotowania lub rozgotowania. Zanim jednak przejdziemy do działania, należy zgromadzić niezbędne składniki.
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze