Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Witam w niedzielę wieczorem. Dzisiaj u mnie trochę zwariowany dzień. Rodzinne spotkania, powitania i pożegnania. Głowa pełna myśli. Dlatego obiad bardzo prosty. Zrobiłam pesto z pietruszki i już trzymałam makaron w ręce , bo to takie naturalne jak pesto to i makaron. Pomyślałam jednak dlaczego nie połączyć klusek śląskich z włoskim pesto. I tak też zrobiłam. Wyszło smacznie i energetycznie.

  • SKŁADNIKI:
  • Ziemniaki ok 1 kg
  • Mąka ziemniaczana ok 1 szklanki
  • Pietruszka 1 duży pęczek
  • 1/2 szklanki prażonego słonecznika
  • 2 ząbki czosnku lub 1 duży
  • Sok z połowy cytryny
  • Duża garść wegańskiego parmezanu
  • Oliwa

WYKONANIE:

  1. Jeszcze ciepłe ziemniaki przeciskam przez praskę
  2. Wykrawam 1/4 masy i wsypuję na to miejsce mąkę ziemniaczaną
  3. Dodaję pozostałe ziemniaki i wyrabiam masę
  4. Oczywiście jest to wersja wegańska czyli bez jajka
  5. Miksuję wszystkie składniki do pesto
  6. Z ciasta formuję małe kluseczki z dziurką i gotuję w osolonej wodzie
  7. Gorące mieszam z pesto, posypuję prażonym słonecznikiem i parmezanem

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram