Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Azjatycka zupa warzywna

Azjatycka zupa warzywna z pierożkami gyoza. Pikantny imbirowy- czosnkowy bulion z warzywami i chrupiącymi pierożkami to doskonała potrawa na obiad czy kolację. Jest łatwa i szybka, można wykorzystać resztki warzyw i kupione pierożki. Bardzo lubię przygotowywać takie dania. Azjatycka zupa warzywna to proste i szybkie, a zarazem aromatyczne i zdrowe danie.

  • SKŁADNIKI:
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego imbiru
  •  4 łodygi pokrojonej zielonej cebulki
  • 250g pokrojonego w kostkę wędzonego tofu
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 2 łyżki sosu sojowego lub tamari
  • Ok 1 litra bulionu
  • Cukinia pokrojona w słupki
  • Bok choy
  • 200 g makaronu ramen, można zstąpić innym
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • Sezam

WYKONANIE:

  1. Rozgrzewam olej sezamowy i dodaję imbir oraz czosnek
  2. Podsmażam ok 30 s
  3. Dodaję zieloną cebulkę i tofu smażę ok 4 minuty
  4. Następnie dodaję marchewkę, sos sojowy,chili i bulion
  5. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut
  6. Następnie dodaję cukinie i kapustę i makaron
  7. Gotuję kolejne 5 minut
  8. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, pierożki zanurzam w sezamie i smażę z obu stron na złoty kolor
  9. Przekładam zupę do miseczki, układam pierożki i posypuję chili oraz sezamem

Koniecznie spróbujcie smacznego

Azjatycka zupa warzywna z pierożkami gyoza
Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram