Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Ciasteczka migdałowo-malinowe

Ciasteczka migdałowo-malinowe, pojadą na jutrzejszą imprezę sylwestrową. Proste wegańskie połączenie aromatycznych malin, migdałów i wegańskiej białej czekolady. To zdrowe kawałki ciasta idealne do kawy, jako przekąska do pracy czy na imprezę . Słodkie lekko kwaskowate od malin, w środku wilgotne z chrupiącymi migdałami na wierzchu. Nie zawierają nabiału i mogą być bezglutenowe w zależności od użytej mąki. Śmiało możecie podwoić ilość składników i użyć większej blaszki lub formy do babeczek. Pamiętajcie tylko o dostosowaniu czasu pieczenia. Ciasto po upieczeniu powinno być lekko wilgotne.

  • SKŁADNIKI:
  • Blacha 28×18 cm
  • 180 g mąki uniwersalnej
  • 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 80g mielonych migdałów
  • 120g cukru trzcinowego
  • Szczypta soli
  • 160ml mleka migdałowego
  • 120g musu jabłkowego
  • 70g oleju
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 100g malin mogą być mrożone 
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • Płatki migdałowe do posypania
  • Biała czekolada

WYKONANIE:

  1. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni, blachę wykładam papierem do pieczenia
  2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam do miski
  3. Dodaję migdały, cukier,sól i mieszam
  4. W osobnej misce mieszam mleko,mus jabłkowy,olej, pastę waniliową i ocet
  5. Wlewam mokre składniki do suchych i mieszam
  6. Przekładam ciasto na blachę 
  7. Maliny obtaczam w mące i układam na ciasto
  8. Pomiędzy owoce wkładam czekoladę i posypuję płatkami migdałowymi
  9. Wkładam do nagrzanego piekarnika na 40 minut do suchego patyczka
  10. Po wystudzeniu posypuję startą czekoladą

Smacznego

Ciasteczka migdałowo-malinowe
Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram