Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Crème brûlée w wegańskiej wersji. To pyszny, kremowy deser z chrupiącą warstwą karmelizowanego cukru. Wegańska wersja, bez śmietany i jajek jest równie smaczna i naprawdę warto ją przygotować. To propozycja, która nie wymaga zapiekania deseru tylko schłodzenia w lodówce. Cukier karmelizujemy tuż przed podaniem. Odgłos przebijanego cukru, żeby dobrać się do kremowego, mocno waniliowego wnętrza jest ekscytujący. Cukier można skarmelizować za pomocą specjalnej opalarki lub wstawić na kilka minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, aż cukier się roztopi. Upewnijcie się wtedy czy macie deser w kokilkach żaroodpornych.
PRZEPIS:
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze