Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Dzień dobry

Dzisiaj całe przedpołudnie spędziłam robiąc dekoracje na zewnątrz domu. Zmarzłam okrutnie, ale mam nadzieję,że herbata z cytryną, miodem i imbirem uchroni mnie przed przeziębieniem. Na obiad polecam glazurowaną brukselkę z marchewką, orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami.

Pyszne lekko słodkawe i ostre zarazem danie.

  • SKŁADNIKI:
  • Brukselka ok 500 g
  • 2 spore marchewki
  • Garść orzechów włoskich
  • 6 śliwek suszonych 

  • GLAZURA:
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1/2 płatków chili

WYKONANIE:

  1. Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni
  2. Brukselkę i marchewkę w kawałkach układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  3. Polewam oliwą, dodaje sól i pieprz
  4. Porządnie mieszam
  5. Piekę ok 10 minut
  6. Wyjmuję – dodaję orzechy, śliwki i polewam glazurą
  7. Mieszam i dopiekam jeszcze ok 15 minut

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram