Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Łososiowa marchewka

Łososiowa marchewka. Po raz pierwszy przepis na pyszną marchewkę zobaczyłam w programie prowadzonym przez Martę Dymek. Jest krucha, ma super kolor i  dymny posmak. Można ja wykorzystać do wegańskiego sushi. Marchewkę można też dodawać  do kanapek i sałatek.

  • SKŁADNIKI :
  • 500g marchewki
  • 1/2 łyżeczki soli wędzonej
  • 1-2 łyżki oleju

Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Marchewkę kroję przy pomocy obieraczki na cienkie płatki. Przekładam do miski i mieszam z solą i olejem. Przekładam do zamykanego naczynia do zapiekania i wkładam na 15 minut do piekarnika.

  • ZALEWA:
  • 2 łyżki gorącej wody
  • 1 i 1/2 łyżki soli wędzonej
  • 2 łyżki sosu sojowego ja używam Kikkoman o obniżonej zawartości soli
  • 3 łyżki oleju lnianego na zimno
  • 1 i 1/2 octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki kolendry

Do szklanki wlewam 2 łyżki gorącej wody i rozpuszczam sól. Następnie dodaję sos sojowy, ocet, ziarna kolendry i olej. Jeszcze ciepłą marchewkę mieszam z zalewą i odstawiam na noc do lodówki.

Życzę smacznego

Łososiowa marchewka. Jest krucha, ma super kolor i  dymny posmak. Można ja wykorzystać do wegańskiego sushi, kanapek czy sałatki.
Łososiowa marchewka
Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram