Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Łososiowa marchewka. Po raz pierwszy przepis na pyszną marchewkę zobaczyłam w programie prowadzonym przez Martę Dymek. Jest krucha, ma super kolor i dymny posmak. Można ja wykorzystać do wegańskiego sushi. Marchewkę można też dodawać do kanapek i sałatek.
Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Marchewkę kroję przy pomocy obieraczki na cienkie płatki. Przekładam do miski i mieszam z solą i olejem. Przekładam do zamykanego naczynia do zapiekania i wkładam na 15 minut do piekarnika.
Do szklanki wlewam 2 łyżki gorącej wody i rozpuszczam sól. Następnie dodaję sos sojowy, ocet, ziarna kolendry i olej. Jeszcze ciepłą marchewkę mieszam z zalewą i odstawiam na noc do lodówki.
Życzę smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze