Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Pieczona fasola z cebulą

Dzisiaj kolejna potrawa, która jest obecna na moim świątecznym stole. Biała fasola pieczona z cebulą w piwno- musztardowej zalewie. Danie proste i szybkie w wykonaniu, bardzo smaczne i wyjątkowe.

  • SKŁADNIKI:
  • 400g suchej fasoli
  • 3 cebule
  • 4-6 łyżek oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

  • ZALEWA:
  • Szklanka piwa
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 3/4 łyżeczki papryki wędzonej
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • Sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Ugotowaną fasolę przekładam do żaroodpornego naczynia razem z olejem i solą
  2. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni
  3. Cebulę kroję na półksiężyce i dodaję do fasoli
  4. Dokładnie mieszam
  5. W misce mieszam składniki na zalewę i dodaję do naczynia z fasolą
  6. Mieszam,  i wkładam do nagrzanego piekarnika
  7. Piekę pod przykryciem 40 minut
  8. Po tym czasie zdejmuję pokrywkę, mieszam fasolę i dopiekam jeszcze 20-30 minut kilka razy mieszając
  9. Dopiekam do momentu,aż zalewa trochę odparuje i zgęstnieje
  10. Można podawać z puree ziemniaczanym lub chlebem

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram