Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Dzień dobry Faszerowane liście kapusty czyli gołąbki są popularne niemal w całej Europie. W Grecji liście winogron nadziewane są jagnięciną z ryżem i koperkiem. W Chorwacji farsz zawijany jest w kiszone liście kapusty, a skandynawskie gołąbki czyli Kåldolmar są zapiekane w brytfance. Ja ma dla Was propozycję wegańskich gołąbków, z farszem warzywnym z kaszą pęczak, zapiekane w brytfance. Ja robię tak już od lat. Bardzo smaczna jest też pokrojona kapusta , którą kładę na dno naczynia . Wspaniale się przypieka i jest esencją smaków całej potrawy. Gołąbki podaję bez żadnych dodatków?
A Wy jak podajecie gołąbki? I czy tak jak u mnie podstępne liście zawsze popatrzą wam palce?
SKŁADNIKI
WYKONANIE:
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze