Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Szparagi z sosem tahini i tuskawkanowo- pomidorową salsą.
Tak jak pisałam wcześniej w maju i czerwcu namiętnie gotuję szparagi. Dzisiaj grillowane szparagi z sosem tahini. W kuchni bliskowschodniej stosuje się go praktycznie do wszystkiego- do falafeli, pieczonych warzyw,kanapek czy sałatek. Do zrobienia użyłam 4 łyżek tahiny, 3-6 łyżek wody, 1,5 łyżki soku z cytryny,1/2 łyżeczki syropu z agawy, szczypta soli, kuminu i wyciśnięty ząbek czosnku.
Grillowane szparagi podałam z salsą z pokrojonych w kostkę truskawek, pomidora, soku z cytryny, papryczki chili. Dodałam posiekaną kolendrę oraz sól i pieprz do smaku. Wyszło świeże i bardzo wiosenne danie z nutą egzotycznego sosu tahini.
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze