Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Dzisiaj na stole świątecznym i nie tylko, ląduje wegańska grzybowa pieczeń w cieście francuskim. Najwięcej czasu zajmuje przygotowanie wszystkich składników, potem samo wykonanie to już bułka z masłem. Farsz do pieczeni potrzebuje porządnego schłodzenia, dlatego najlepiej przygotować go dzień wcześniej wieczorem i zostawić na noc w lodówce. Pieczeń jest aromatyczna, ma niesamowitą strukturę i ładnie wyglada. Można ją podać z ziemniakami i wegańskim sosem pieczeniowym.
WYKONANIE:
Pieczeń najlepsza jest podawana od razu po upieczeniu, ale sprawdza się też na zimno
Życzę smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze