Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Dzisiaj w kuchni króluje jakie danie? Oczywiście pizza. U mnie dwie wersje : klasyczna z sosem pomidorowym i serem oraz druga z dodatkami : karmelizowaną i marynowaną czerwoną cebulą, szpinakiem i serem. Obie wersje wegańskie z domowym sosem. Pycha, objadłam się jak bąk, ale Międzynarodowy Dzień Pizzy do czegoś zoobowiązuje. Jak świętować to na całego.
Do misy miksera wsypuję mąkę, sól i dodaję oliwę, krótko mieszam. W garnuszku do ciepłej wody dodaję drożdże, cukier mieszam, odstawiam żeby drożdże zaczęły pracować. Do mąki wlewam zaczyn i wyrabiam ciasto 10 minut. Wkładam do wysmarowanej oliwą miski i zostawiam do wyrośnięcia na min 30 minut. Po wyrośnięciu dzielę ciasto na 4 części, formuję kulki, oprószam mąką i zostawiam do wyrośnięcia na kolejne 30 minut.
Formuję placek i nakładam domowy sos pomidorowy i dodatki takie jakie lubimy. Wstawiam do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na 8 minut.
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze