Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Wegańska śląska rolada, modro kapusta i kluski
Dzisiaj wrzucam obiad, który znajdzie się na moim świątecznym stole. Tradycyjny śląski niedzielny obiad w wegańskiej wersji. Do zrobienia rolad użyłam dużych steków sojowych, mają 8 x12 cm i można z nich zawinąć rolady. Steki gotuję ok 15 minut w bulionie, potem odsączam z nadmiaru płynu. Każdy kawałek oporuszam solą i pieprzem z obu stron. Od wewnętrznej strony smaruję musztardą, układam paski ogórka kiszonego, cebulę i wegański boczek. Ciasno zwijam i owijam sznurkiem. Smażę z każdej strony na złoty kolor i podlewam niewielką ilością bulionu. Duszę ok 10 minut do odparowania płynu.
Czerwoną kapustę szatkuję i gotuję z liściem laurowym i zielem angielski. Odcedzam i dodaję ocet, syrop klonowy, sól i dużo świeżo zmielonego pieprzu. Do tego kluski, wegański sos i pyszny obiad świąteczny gotowy.
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze