Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Wegańska tarta z pomidorkami i bazyliową ricottą. Prosta ,lekka i kolorowa, w sam raz na poświąteczny czas z przepyszną wegańską domowej roboty ricottą. Chrupiące ciasto francuskie, posmarowane domową kremową i wegańską riccottą z dodatkiem aromatycznej bazylii. Doskonałe danie na obiad czy kolację, następnego dnia śmiało możemy zabrać kawałek w pudełku do pracy czy szkoły. Tarta to idealny sposób na gotowanie zero waste. Można zrobić przegląd lodówki i wykorzystać resztki, żeby nic się nie zmarnowało. Wegańska tarta z pomidorkami i bazyliową roccotą doskonale nadaje się na spotkania z przyjaciółmi.
Rozdrobnione tofu łączę z tahini, pastą miso,czosnkiem,płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny. Odstawiam na ok 30 minut
Cebulę kroję w półplasterki i smażę na złoty kolor. Pomidorki kroję na plasterki.
Do ricotty dodaję starty parmezan, bazylię, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Na blachę kładę ciasto, zawijam brzegi i nakłuwam widelcem. Następnie ciasto smaruję ricottą, na której rozkładam pomidory i cebulę. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem i wkładam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 15-18 minut.
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze