Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Mielone, mielone kto ich nie lubi? Dzisiaj na obiad wegańskie kotlety mielone z panczkrautem. To popularna na Śląsku potrawa z kapusty i ziemniaków. W wersji na bogato z boczkiem może stanowić potrawę samą w sobie. Podawana do żeberek lub kotletów mielonych.
Do zrobienia kotletów użyłam reszty farszu, który został , po zrobieniu pierożków gyoza. Dodałam do niego 3 łyżki mąki z ciecierzycy, odpowiednik 2 jajek z siemienia lnianego, pieprz ziołowy i bułkę tartą, żeby wchłonęła nadmiar płynu. Proporcje tak na wyczucie w zależności od tego ile mamy farszu, żeby dobrze formowało się kotlety i żeby nie rozpadały się w czasie smażenia. Wegańskie kotlety mielone idealnie sprawdzą się na obiad, do wykonania burgerów czy na zimno do kanapki z musztardą.
Kapustę gotuję z liściem i zielem. Ziemniaki obieram, gotuję i przeciskam przez praskę. W dużym rondlu rozgrzewam tłuszcz i przekładam ugotowaną i dobrze odsączoną kapustę. Przez chwilę podsmażam i dodaję ziemniaki oraz wegański boczek. Mieszam, przyprawiam solą i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Życzę smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze