Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Wegańskie pierożki gyoza. Są soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz i szybkie do zrobienia. Wspaniałe jako przystawka, danie główne czy dodatek do ramenu. Oryginalnie pochodzą z kuchni chińskiej i składają się z mięsa mielonego i warzyw zawiniętych w cienkie ciasto. Można je ugotować na parze czy usmażyć na głębokim tłuszczu. Ja gorąco polecam wersję wegańską pierożków gyoza. Nadaje się do nich każdy rodzaj farszu, macie tutaj pełne pole do popisu. U mnie wyszła taka ilość nadzienia, jak dla pułku wojska, dlatego jutro z reszty zrobię warzywne kotlety z kolejną śląską inspiracją czyli panczkrautem. Teraz zapraszam na wegańską wersję pierożków gyoza z farszem warzywnym.
SKŁADNIKI:
Wszystkie składniki do farszu przysmażam na patelni.
W misce mieszam mąkę i sól, wlewam gorącą wodę i zagniatam ciasto. Wkładam na pół godziny do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkowuję część ciasta, reszta ląduje w lodowce w folii. Trzeba uważać, ponieważ ciasto szybko wysycha. Wykrawam krążki o średnicy ok 10 cm, nadziewam farszem. Wegańskie pierożki gyoza smażę na złoto. Wlewam na patelnię ok 1/4 szklanki wody i gotuję pod przykryciem ok 7-8 minut. Do wyparowania całej wody. Podaję z sosem chili.
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze