Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Sentymentalna podróż regionalna. Chciałam dzisiaj przedstawić wegańską pastę, której inspiracją jest potrawa ze śledzia popularna na Śląsku czyli hekele. Jest to rodzaj pasty z drobno pokrojonego śledzia z ogórkiem kiszonym,jajkiem, cebulą i musztardą. Można ją podawać z ziemniakami lub do pieczywa. Ja przygotowałam swoją pastę z drobno pokrojonych boczniaków przesmażonych na oleju z sosem sojowym. Dodałam ogórka, cebulę, czarną sól dla uzyskania smaku jajka, dużo grubo zmielonego pieprzu, musztardę i odrobinę oleju lnianego. Wyszło naprawdę smacznie. Jest to bardzo luźna inspiracja potrawą oryginalną.Bardzo jestem ciekawa czy też macie takie dania regionalne, które można przygotować w wersji wegetariańskiej a nawet idąc dalej wegańskiej i nadal widniejecie jeszcze w testamencie a Babcia nie wzywa wszystkich świętych na pomoc?????
Chciałam zaproponować akcję #regionalnievegeola Wystarczy,że przygotujecie potrawę regionalną, zrobicie zdjęcie i oznaczycie mój profil @vegeola na zdjęciu oraz#regionalnievegeola w treści. Ja będę wszystko skrupulatnie publikowała i będziemy się wymieniać super przepisami, Waszych ulubionych potraw regionalnych wegetariańskich, wegańskich i takich,które stały się inspiracją do tego by stać się bezmięsnymi.
Wrzucajcie wszystko to co kojarzy się ze smakami dzieciństwa i wywołuje wspomnienia.
To do akcji
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze