Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Zapiekanka z ziemniaków i pora. Ja dodałam jeszcze gruszkę, ponieważ bardzo lubię to połączenie smaków. Prosta i pyszna. Aromat składników po wyjęciu z piekarnika i chrupiący wierzch, sprawia że tak bardzo lubię dania zapiekane w jednym naczyniu. Nie ma dużo zmywania i jest nadzieja, że następnego dnia, w pudełeczku kawałek pojedzie do pracy. Ja do mojej wegańskiej wersji użyłam sosu z namoczonych nerkowców, czosnku i płatków drożdżowych. Po zmiksowaniu wychodzi kremowy, pyszny uniwersalny sos, który nadaje się do wszystkich warzywnych zapiekanek .Jest to idealne danie zero waste, można wykorzystać resztki z obiadu lub to co mamy w spiżarce np warzywa nie pierwszej świeżości.
WYKONANIE:
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze