Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Zupa- krem z pietruszki i gruszki. Pora roku sprawia ,że cały czas mamy jeszcze ochotę na potrawy z warzyw korzeniowych. Dzisiaj u mnie na obiad aksamitna i delikatna zupa-krem z pietruszki i gruszki z dodatkiem pora. Aromatyczna pietruszka ze słodkim dodatkiem gruszki i pora przyprawiona korzenno- balsamicznym smakiem białego pieprzu. Zupę podaję z chrupiącymi chipsami z topinamburu i orzechami włoskimi. Warzywa korzeniowe są uzupełnieniem diety odpowiedniej do naszej strefy klimatycznej, Jesień i zima to czas gdy nasz organizm potrzebuje dodatkowych źródeł witamin. Warto wtedy sięgnąć po warzywa korzeniowe. Pietruszka pobudza trawienie i wytwarzanie moczu oraz oczyszcza krew. Sok z natki pietruszki ma właściwości uspokajające i wyciszające. Zachęcam do sięgania po warzywa korzeniowe, zarówno w postaci surowej, jak i gotowanej na parze. Moim ulubionym sposobem na wydobycie aromatu i słodkości warzyw jest pieczenie w piekarniku. Zupa- krem z pietruszki i gruszki to doskonała propozycja na jesienne i zimowe dni.
WYKONANIE:
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze