Makaron ze szparagami w sosie kok...
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.
Przetwory to najlepsze jadalne prezenty. Bardzo często są wspomnieniami z dzieciństwa czy podróży. To również wspaniała forma przechowywania żywności.
W naszych warunkach klimatycznych świeże produkty roślinne występują okresowo. Latem i jesienią możemy korzystać z nich do woli. Dlatego warto zamykać je w słoikach, butelkach, pojemnikach, by zimą przywołać smak i zapach lata.
Na półkach w naszych spiżarniach stoją konfitury, dżemy, kompoty oraz kiszonki.
Dzisiaj przepis na AJVAR – typowy dodatek do dań na Bałkanach. Pochodzi od tureckiego słowa havyar czyli kawior.
Jest to pasta z papryki, bakłażana, pomidorów i czosnku.
Wykonanie:
Smacznego
Dzień dobry Szparagowej odysei ciąg dalszy. Dzisiaj na obiad makaron ze szparagami w sos...
Zobacz więcej!Dzień dobry Wegański malinowy sernik z okazji dnia Matki. Przepis na to ciasto dostała ...
Zobacz więcej!Wegański deser z musem mango. Lekki i puszysty bez użycia jajek i nabiału. Nie wymaga ...
Zobacz więcej!
Komentarze