Kalkulator

close

Sprawdź ile waży mąka, cukier, itp.
Wybierz produkt i podaj jego objętość w ml, lub skorzystaj z miar objętości jak szklanka (250 ml), łyżka (15 ml) czy łyżeczka (5 ml). Możesz też przeliczać w drugą stronę - podać wagę aby poznać objętość produktu.

Objętość
/ml /lyz /szkl /mlyz
Waga /gr
PRZELICZNIK FOREMEK
PRZEPISIE JEST:
O wymiarach [cm]:
X
W DOMU MAM:
O wymiarach [cm]:
X
Kalkulator
L O A D I N G

Kalkulator
30 min Średni 372 kcal
Ulubione

Cebula – przysmak Rzymian

Była bardzo popularna w czasach antycznych Rzymian, uważana tam za afrodyzjak.

Mam dla Was dzisiaj przepis na karmelizowaną czerwoną cebulkę z octem balsamicznym, miodem i chili.

Mam do niej słabość już od dawna, to niesamowite ze coś tak prostego może być aż tak dobre. Można jej używać do chleba, do tarty ,do wytrawnych przekąsek z ciasta francuskiego, burgerów i kanapek. Jest delikatna, słodkawa i rozpływa się w ustach.

  • SKŁADNIKI:
  • Cebula czerwona ok 10 szt
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki wina czerwonego
  • Papryczka chili
  • Sól, pieprz

WYKONANIE:

  • Cebule kroję w piórka
  • Wrzucam na rozgrzany olej, solę i smażę ok 10 minut
  • Dodaję miód i ocet balsamiczny smażę 2-3 minuty
  • Wlewam wino i dodaję chili, sól,pieprz
  • Smażę  ok 15 minut aż cały płyn odparuje i cebula nabierze ładnego koloru
  •  Jeszcze gorącą cebulę przekładam do słoiczka 
  • Można przechowywać w lodówce ok 2 tygodni

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polecane

Zobacz wszystkie

Kanał Instagram